Implementering
Implementering
Implementeringstjänsten erbjuder bemannings- och planeringshjälp för att implementera stabsmetodik på arbetsplatser. Att hantera en kris genom att använda stabsmetodik kräver inte bara utbildning utan också en korrekt implementering av rutiner som exempelvis för en TiB (Tjänsteman i beredskap), kommunikationskanaler, rutiner för stabslokalen och beslutsdokumentation. Implementeringstjänsten hjälper er med att planera, skapa och öva in dessa rutiner för att effektivt gå in i stabsläge.
Stabsläge innebär att en organisation går in i en särskild form av samverkan för att leda mot en gemensam inriktning på grund av en särskild/extraordinär händelse. Detta sker på uppdrag av en beslutsfattare som ger i uppdrag att stödja, besluta och/eller agera för att åtgärda eller förhindra en kris. Sveriges kommuner, regioner, länsstyrelser och myndigheter har gemensamma grunder för deras samverkan och ledning under samhällsstörningar. En viktig del av dessa gemensamma grunder är att så många aktörer som möjligt organiserar sig, kommunicerar och agerar på ett enhetligt sätt under en kris. Det möjliggör enklare kommunikation, beslutsvägar och samarbete när det behövs som mest.
För att öka organisationens kapacitet och förmåga att leda i en kris så kan en stab tillfälligt inrättas vars syfte är att avhjälpa krisen och stödja beslutsfattare och linjen. Stabsmetodik innebär en tydlig metodik och struktur som liknar varandras, vilket hjälper olika organisationer, kommuner, myndigheter och företag att samarbeta och samordna vid kriser. Implementeringstjänsten hjälper er att implementera dessa rutiner på ett korrekt sätt för att öka organisationens förmåga att agera snabbt, flexibelt och på ett enhetligt sätt i en kris.
Våra tjänster:
Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med att implementera stabsmetodik i er verksamhet?
Maila oss på info@krisledarna.se
Ring oss på 079-078 33 34
Eller fyll i din information nedan så kontaktar vi er inom 24 timmar.